Ales & Papica

Ez a könyv kettőnk munkája, és sokunk tapasztalata. Megvásárolható a Szalay könyvek webshopjában. 

Belépés

Bejelentkezés

Youtube csatorna

Hold2

The North Wood Meet

 

 

    Végre sikerült rávennem magam, hogy keressek valami hasonló közösséget itt kint nagy magányomban mint ami oly sikeresen működik már otthon is veletek. Hiányoztak a közös kiruccanások, beszélgetések, “Tapasztalások”.

Regisztráltam a BushcraftUK-n és sikerült egy május eleji találkozót elcsípnem.

     Mielőtt elkezdeném beszámolómat egy pár dolgot szeretnék előre leszögezni. Ez volt az első találkozó amin részt vettem és ez alapján nem lehet teljes képet alkotni a résztvevők tapasztaltságáról és tudásáról! Nem szeretnék és fogok általánosítani a találkozóval kapcsolatban. Amit űzünk ez is egy olyan hobbi amit többféle képpen lehet csinálni és különböző programok lehetnek. Ez a találkozó (péntek – vasárnap) most arról szólt, hogy a résztvevő tagok jobban megismerjék egymást és a különböző felszerelések bemutatása. (ígérem legközelebb viszek fényképezőt és több, jobb képek lesznek majd) Röviden ennyi.

     Mindenki autóval érkezett így nem volt gond a felszerelés cipelésével, ennek megfelelően mindenki kb. 30-70 kg cuccal jött legalább. Mivel itt elég kevés erdős rész van és az is magán kézben, így engedélyt kell mindig beszerezni a tulajdonostól, hogy eltölthessünk egy hétvégét az erdelyében. Sőt, még fizetni is kellett. Szinte mindig kocsival könnyen megközelíthető az adott erdő. Gondolom ezért a sok cucc és persze a kényelem sem egy utolsó szempont. Ez utóbbi azért is lehet mert a résztvevők többsége 40+os volt, többen 50 felett.

   Pár kép az erdőről:

m

      Jó volt azokat az eszközöket előben is látnom amit ezelőtt csak az interneten vagy a youtubon nézhettem, most ki is próbálhattam. Mindenkinek meg volt a saját “kis” menedéke ami gyakorlatilag egy-egy közössegi menedéknek is megfelelt volna. Volt aki függőágyban, volt aki a földön töltötte az éjszakát.

m
m
m

Természetesen volt egy közösségi menedék is ami egy katonai ejtőernyő volt.

m

Közös főzés, éjszakába nyúló sztorizás, kevés sör és jókedv ami ez alatt a szűk három nap alatt történt.

m
m

 Míg a többiek főzőcskéztek addig azért én sem tétlenkedtem. Gyűjtöttem egy kis Júdás fülét és pirítva kolbásszal burkoltam befele.

Az egyik srác mutogatta nekem az ehető növényeket valamint amit sebek gyógyítására lehet használni.

m

 Volt aki tarsolyt és késtokot készített.

Igazából semmi extra nem történt de ez most nem is erről szólt. Lesz majd olyan program is ahol különböző eszközkészítést, tűzgyújtást stb. lehet majd gyakorolni.

 

Még több kép itt

Remélem a következő program tartalmasabb lesz és tudok valami érdemlegeset is írni nem csak a sorokat szaporítani mint most is. Bocs, hogy megint hosszú voltam…

 

Idegen