Ales & Papica

Ez a könyv kettőnk munkája, és sokunk tapasztalata. Megvásárolható a Szalay könyvek webshopjában. 

Belépés

Bejelentkezés

Youtube csatorna

Hold2

Sajnos nagyon rövidre sikerült a túrám és így is örüljek, hogy nem csuktak le! Tehát íme rövid történetem.

 

 

Hetfőn délelőtt elindultam a tett színhelyére és 11órára a kiválasztott fenyvesben voltam, gyönyörű napsütéses idő. Buta módon a "Basha ponyvát" (itt így hívják de majd a fotón látjátok ) csak az erdőben bontottam ki először és ott vettem észre, hogy nincs hozzá kötél!

 

 

Hoppá! Mi van nálam? 25-ös fonott zsinór meg egy kevéske kötél. Végül nagy nehezen sikerült felállítanom életem első menedékét.

 

 

Ezzel megvolnék, gondoltam tüzet rakok és ha majd lesz hamum akkor kiprobálom a szappanfőzes fortéjját. Mivel minden csurom vizes az előző hetek esőzése miatt, így vittem magammal egy krupliszsák tüzifát amit a helyi boltban lehetett kapni, ami természetesen a bolt előtt szintén kaphatott az esőkből, mert kicsit nedvesek voltak.(

 


 

túlélő a javából! Még fát is visz magával :D) Mire sikerült lángokat kicsikarnom a fából addigra már nem láttam az egy méterre lévő menedékemet a füsttől olyan vizes volt a fa.

 


 

És ez volt a baj. Itt az erdők kutyasétáltatásra és városi öregek bóklászására vannak, ja és minden magánterület!.

 

 

Kb 10 percel ezután megjelent két időssödő férfi és egy hölgy a kutyájukkal és az Istenért sem akarták elhinni, hogy én nem egy gyújtogató vadorzó vagyok és ki akarták hívni a rendőrséget mert biztos terrorista lehetek egy ekkora késsel.

 

 

Ekkor már mondhattam, hogy a nagy Angliában a Ray Mears is így csinálja de hiába. Szerencsére azért nagy bocsánatkérések és, hogy soha többet még csak erdő közelébe se megyek fogadalmak közepette sikerült őket lebeszélnem a telefonhivásról.

 


 

Huhh.. Gyors csomagolás és irány a következő helyszín. A tengerpartra mentem, hogy gyűjtök majd kagylót és talán majd itt sikerül menedéket találnom. Mire odaértem már öt óra volt és természetesen dagály.

 


 

Dobtam pár fényképet és úgy döntöttem a kocsiban éjszakázok mert már erőssen sötétedett. Borzalmas éjszaka után reggel sikerült kagylót gyűjtenem, de már nem volt bátorságom, hogy tüzet gyújtsak.
Kocsiba vissza, irány a katonai es túrabolt ahol a tulajt ki tudtam faggatni hogy hogy lehet itt kempingezi rendőrség nélkül. (Rendszeresen ott vásárolok) Válasz: kempingfőző.

 

 

Most a kagylók aznak édesvízben és készülnek a fővésre. A szappan marad kesőbbre és bontok még két csomag pairzsepit könnyeim törölgetésére.:( Egyébként jól éreztem magam és rájöttem, hogy szükségem van baltára, ásóra, kötélre, főzőre.)
Berkut: a kés remek volt, igaz csak 12 karót készítettem a menedékhez, meg lefeszegettem pár kagylót a sziklakról. Ezekről később kiderült, hogy csigák voltak.
Üdv mindenkinek! Sziasztok!


Idegen