Ales & Papica

Ez a könyv kettőnk munkája, és sokunk tapasztalata. Megvásárolható a Szalay könyvek webshopjában. 

Belépés

Bejelentkezés

Steiger Oszkár "Berkut"

Öreg barátom, Berkut blogja. Általam ismert emberek közül Ő az egyedüli akinek a bushcraft nem csak hobby, hanem valódi életforma! Nem kérdés: Ő a legtapasztaltabb magyar bozótmíves

Youtube csatorna

Hold2

 

 

Fórumszabályzat

(felhasználási feltételek)

 

1. Regisztráció

 

A bushcraft.co.hu-nak (a továbbiakban: Fórum) célja, hogy a „bushcraft” iránt érdeklődőknek - a személyes találkozások között is - ­biztosítsuk a tapasztalat megosztás és a kapcsolattartás lehetőségét. A Fórum csak egy eszköz, ami igazán fontos, az a közösségünk!

Szabadgondolkodású, független közösségként közös programokat szervezünk saját szórakozásunkra, hogy jól érezzük magunkat és lehetőségünk legyen a kikapcsolódásra, tanulásra, beszélgetésekre a tábortűz mellett, egymás ugratására, felszabadult nevetésre és nem utolsó sorban: a tapasztalásra!

Ha Te is hasonlóképp gondolkodsz, minden bizonnyal megtalálod nálunk a számításodat!

 

Miért regisztrálj?

 

Regisztráció után aktív tagja lehetsz közösségünknek, részese lehetsz a kalandoknak, amik a programok során várnak rád, új embereket ismerhetsz meg. Két program között olvashatod cikkeinket, videókat tölthetsz le, fórumozhatsz. A regisztráció (és minden egyéb) díjtalan, nem veszítesz semmit, ha mégsem jönne be!

 

A regisztráció menete

 

a regisztrációt ideiglenesen megnyitjuk (fórum), a használati szabályok nem változnak! (2013.10.11)

Nem szükséges aktiváló mail küldése, viszont a belépéshez adminisztrátori jóváhagyás szükséges. Ez kizárólag a Fórumra értendő, a főlapon a regisztráció megmarad.

A regisztrációhoz küldj egy e-mailt az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. címre, melyben megadod polgári neved, választott felhasználó nevedet (nicknév), és a telefonszámodat. Kérünk benneteket, hogy a levélküldés írott és íratlan szabályai alapján küldjétek a kérelmeteket! Már létező felhasználói névvel azonos, vagy ahhoz hasonló új névvel nem fogunk regisztrálni. Ne válassz olyan felhasználó nevet, amely jogellenes megkülönböztetésre alkalmas, vagy a közízlést, illetve más személyiségi jogait sérti.

Amennyiben még nem ismerünk, Papica nemsokára felhív, ad egy belépési jelszót és regisztrál az oldalra. Ezt a jelszót később változtasd meg a biztonság érdekében.

Ha bármivel kapcsolatban kérdésed van, írj nyugodtan a fent említett e-mail címre, és amint tudunk, válaszolunk kérdéseidre.

 

2. Viselkedési szabályok

 

Regisztrációd után felhasználó neved és jelszavad megadásával léphetsz a Fórumba. A fórumozás során az alábbi magatartási szabályok betartását feltételezzük és elvárjuk.

 

1. Első hozzászólásod a „Bemutatkozás” topicban legyen.

2. Először olvasd át a kapcsolódó témákat. Használd a Fórum keresőjét, gondold át a mondanivalódat és csak ezután kérdezz.

3. Kulturáltan, a magyar nyelv és helyesírási szabályok betartásával társalogj. Kerüld az általánosságokat.

4. A hozzászólásod szükséges és elégséges mértékű, közérthető és informatív legyen, csak annyit idézz más hozzászólásból, amennyi feltétlenül szükséges.

5. Légy segítőkész és türelmes, tisztelettudó, ne személyeskedj. Kerüld a parttalan vitákat.

6. Mindig a megfelelő témában szólj hozzá, kerüld a témába nem vágó megnyilvánulásokat.

7. Kerüld a mások személyét, vagy a Fórum közízlését sértő hozzászólást, avatart, vagy aláírást. Ne folytass a Fórum felületén olyan tevékenységet, ami a hatályos magyar jogszabályok szerint jogsértőnek minősül.

8. Ne küldj olyan hozzászólást és ne végezz olyan tevékenységet, amely a Fórum megjelenését vagy rendeltetésszerű használatát tartalmi, technikai úton rombolja.

9. Regisztrációddal ne élj vissza. A Fórum céljával összefüggésbe nem hozható magánérdekből ne gyűjts, és ne tárolj adatokat másokról.

10. A non-profit kezdeményezések kivételével a weboldal tulajdonosának jóváhagyása nélkül még közvetve se használd a Fórumot reklám-, vagy kereskedelmi célzattal. Az „Adok-veszek” topicra külön szabályok vonatkoznak.

11. A Fórumban saját személyes adataidat csak saját felelősségre, másokét egyáltalán ne tedd közzé.

12. Amennyiben a Fórumszabályzatba ütköző magatartással találkozol, ne intézkedj, de jelezd egy moderátornak.

13. Ha egy moderátor szól valamiért, azt okkal teszi. Fogadd el döntését és cselekedj ennek megfelelően.

 

3. Moderáció

 

1. A Fórumon minden témát moderálunk, melyet az adminisztrátor és a moderátor végez (a továbbiakban: moderátor). A szabályzat értelmezése és alkalmazása a moderátor feladata, döntését nem köteles előzetesen bejelenteni, vagy indokolni.

2. A moderáció a fórum célját biztosítja, ennek érdekében fellépünk azon magatartásokkal szemben, melyek a Fórumszabályzatba ütköznek.

3. Amennyiben a moderátorok úgy ítélik meg, hogy a Fórum további rendeltetésszerű működéséhez szükséges, úgy

a) a hozzászólásodat szerkeszthetik, áthelyezhetik, törölhetik,

b) a témát átnevezhetik, lezárhatják, törölhetik,

c) figyelmeztethetnek,

d) a hozzászólási jogodat megvonhatják, vagy

e) a Fórumból kitilthatnak (akár az internet szolgáltatód, vagy a hatóság egyidejű értesítése mellett).

4. Kitiltás után nem kívánatos személy leszel, további regisztrációval ne próbálkozz.

5. Amennyiben nem értesz egyet a moderátor döntésével, azt elsősorban vele vitasd meg privát üzenetben. Amennyiben indokolt, vonj be más moderátort is.

 

4. Szerzői Jog

 

1. A főlapra írt cikked, beszámolód, videód további sorsáról Te, mint szerző rendelkezel.

2. A Fórumba, vagy a főoldalra írt hozzászólásoddal kapcsolatban – annak elküldésével egyidejűleg – lemondasz javunkra valamennyi szerzői jogodról, ezekkel való bármilyen rendelkezésed csak az előzetes hozzájárulásunkkal lehetséges.

3. Más szerző cikkének, beszámolójának, videójának közzétételekor kérd ki a szerző engedélyét.

4. Minden esetben tájékoztass bennünket, ha már nálunk közzétett művet máshol is közzé akarsz tenni. Jelöld meg továbbá, hogy a mű a http://www.bushcraft.co.hu/ oldalon megjelent.

5. Akár regisztrált tag vagy, akár látogató, ha az általunk közölt cikkekkel, beszámolókkal, videókkal kapcsolatban nem tartod be a szabályainkat, vagy a nem szabályozott kérdésben irányadó magyar szerzői jog általános rendelkezéseit, akkor tagjaink jogainak védelme érdekében fellépünk ellened.

 

5. Záró rendelkezések

 

1. Regisztrációddal felhatalmazol minket az elküldött személyes adataid kezelésére. Az általad megadott adatokat, IP-címedet a Fórum adatbázisa tárolja. Neved, telefonszámod, valamint e-mail címed a profilod része lesz, így felkerül a taglistába, ami csak regisztrált tagok számára elérhető.

2. Regisztrációd után ránk bízott adataidat bizalmasan kezeljük, az adatokat beleegyezésed nélkül – a jogszabályban meghatározott esetektől eltekintve –harmadik félnek nem adjuk át.

3. Nem vállalunk felelősséget sem a közölt hozzászólásaid tartalmáért, illetve hitelességéért, sem a hozzászólásoddal megvalósított bármely jogellenes cselekményért.

4. Felhasználó neved és jelszavad gondosan őrizd meg. Ezek elvesztéséből, elfelejtéséből vagy más személy általi felhasználásából, továbbá a Fórumot ért jogtalan támadásból származó károkért nem vállalunk felelősséget.

5. Amennyiben tudomásodra jut, hogy adataidat  más személy illetéktelenül használja, vagy gyűjti, azonnal lépj kapcsolatba velünk.

6. A felhasználási feltételeket bármikor megváltoztathatjuk, a változtatásáról a Fórumon tájékoztatunk. Amennyiben a Fórumot tovább használod, úgy tekintjük, hogy a megváltozott feltételeket elfogadtad.

7. A Fórumszolgáltatást saját döntésünk alapján részben vagy egészben korlátozhatjuk, felfüggeszthetjük, vagy megszüntethetjük.

 

A Fórumszabályzat a főlapra írt cikkekre, beszámolókra, videókra és a videókhoz írt kommentekre is értelemszerűen vonatkozik.

A regisztrációval elfogadod a Fórumszabályzatot, egyben nyilatkozol, hogy mindig betartod azt. Ha nem fogadod el a fenti szabályzatot, kérjük, ne regisztrálj, vagy kérd meglévő regisztrációd törlését.

 

Utolsó módosítás: 2011. április 4.

 

Baráti üdvözlettel,


Magyar Bushcraft Közösség – Bushcraft.Co.Hu- Magyar Bozótmíves Egyesület