Ales & Papica

Ez a könyv kettőnk munkája, és sokunk tapasztalata. Megvásárolható a Szalay könyvek webshopjában. 

Belépés

Bejelentkezés

Youtube csatorna

Hold2

Fórumszabályzat
(felhasználási feltételek)

1. Regisztráció

A bushcraft.co.hu-nak (a továbbiakban: Fórum) célja, hogy a „bushcraft” iránt érdeklődőknek - a személyes találkozások között is - ¬biztosítsuk a tapasztalat megosztás és a kapcsolattartás lehetőségét. A Fórum csak egy eszköz, ami igazán fontos, az a közösségünk!
Szabadgondolkodású, független közösségként közös programokat szervezünk saját szórakozásunkra, hogy jól érezzük magunkat és lehetőségünk legyen a kikapcsolódásra, tanulásra, beszélgetésekre a tábortűz mellett, egymás ugratására, felszabadult nevetésre és nem utolsó sorban: a tapasztalásra!
Ha Te is hasonlóképp gondolkodsz, minden bizonnyal megtalálod nálunk a számításodat!

Miért regisztrálj?

Regisztráció után aktív tagja lehetsz közösségünknek, részese lehetsz a kalandoknak, amik a programok során várnak rád, új embereket ismerhetsz meg. Két program között olvashatod cikkeinket, videókat tölthetsz le, fórumozhatsz. A regisztráció (és minden egyéb) díjtalan, nem veszítesz semmit, ha mégsem jönne be!

A regisztráció menete

1. A regisztrációhoz küldj egy e-mailt a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre.
     - Ebben legyen benne a teljes neved,
     - az általad választott felhasználói név (nick név),
     - és az, hogy a regisztrációdat szeretnéd kérni az oldalra.
2. Egy Adminisztrátor elvégzi a regisztrációt, majd a válaszlevélben megadja az ideiglenes jelszavad.
3. Lépj be az oldalra és változtasd meg az ideiglenes jelszavad.

Kérünk benneteket, hogy a levélküldés írott és íratlan szabályai alapján küldjétek a kérelmeteket! Már létező felhasználói névvel azonos, vagy ahhoz hasonló új névvel nem fogunk regisztrálni. Ne válassz olyan felhasználó nevet, amely jogellenes megkülönböztetésre alkalmas, vagy a közízlést, illetve más személyiségi jogait sérti.

Ha bármivel kapcsolatban kérdésed van, írj nyugodtan a fent említett e-mail címre, és amint tudunk, válaszolunk kérdéseidre.

2. Viselkedési szabályok

A fórumozás során az alábbi magatartási szabályok betartását kérjük és elvárjuk.

1. Első hozzászólásod a Fórum kezdőlap --> Újonnan regisztrált fórumozók bemutatkozása --> Bemutatkozás topicban legyen.
2. Először olvasd át a kapcsolódó témákat. Használd a Fórum keresőjét, gondold át a mondanivalódat és csak ezután kérdezz.
3. Kulturáltan, a magyar nyelv és helyesírási szabályok betartásával társalogj. Kerüld az általánosságokat.
4. A hozzászólásod szükséges és elégséges mértékű, közérthető és informatív legyen, csak annyit idézz más hozzászólásból, amennyi feltétlenül szükséges.
5. Légy segítőkész és türelmes, tisztelettudó, ne személyeskedj. Kerüld a parttalan vitákat.
6. Mindig a megfelelő témában szólj hozzá, kerüld a témába nem vágó megnyilvánulásokat.
7. Kerüld a mások személyét, vagy a Fórum közízlését sértő hozzászólást, avatart, vagy aláírást. Ne folytass a Fórum felületén olyan tevékenységet, ami a hatályos magyar jogszabályok szerint jogsértőnek minősül.
8. Ne küldj olyan hozzászólást és ne végezz olyan tevékenységet, amely a Fórum megjelenését vagy rendeltetésszerű használatát tartalmi, technikai úton rombolja.
9. Regisztrációddal ne élj vissza. A Fórum céljával összefüggésbe magánérdekből nem gyűjthetsz és nem tárolhatsz adatokat másokról!
10. A non-profit kezdeményezések kivételével a weboldal tulajdonosának jóváhagyása nélkül még közvetve se használd a Fórumot reklám-, vagy kereskedelmi célzattal. Az „Adok-veszek” topicra külön szabályok vonatkoznak.
11. A Fórumban saját személyes adataidat csak saját felelősségre, másokét egyáltalán ne tedd közzé! Ennek szellemében, csak olyan adatokat ossz meg magadról, amik kapcsán nem érhet semmilyen hátrány, ha ezt mások olvassák vagy akár, ha jogosulatlanul fel is használják. Védd a privát szférádat, ez a Te felelőséged...
12. Amennyiben a Fórumszabályzatba ütköző magatartással találkozol, ne intézkedj, de jelezd egy Moderátornak vagy Adminnak.
13. Ha egy Moderátor szól valamiért, azt okkal teszi. Fogadd el döntését és cselekedj ennek megfelelően.

3. Moderáció

1. A Fórumon minden témát moderálunk, melyet az Adminisztrátorok és a Moderátorok végeznek (a továbbiakban: Moderátor). A szabályzat értelmezése és alkalmazása a Moderátor feladata, döntését nem köteles előzetesen bejelenteni, vagy indokolni.
2. A moderáció a fórum célját biztosítja, ennek érdekében fellépünk azon magatartásokkal szemben, melyek a Fórumszabályzatba ütköznek.
3. Amennyiben a Moderátorok úgy ítélik meg, hogy a Fórum további rendeltetésszerű működéséhez szükséges, úgy
    a) a hozzászólásodat szerkeszthetik, áthelyezhetik, törölhetik,
    b) a témát átnevezhetik, lezárhatják, törölhetik,
    c) figyelmeztethetnek nyíltan is vagy privát üzenetben,
    d) a hozzászólási jogodat megvonhatják, vagy
    e) a Fórumból kitilthatnak (akár az internet szolgáltatód, vagy a hatóság egyidejű értesítése mellett).
4. Kitiltás után nem kívánatos személy leszel, további regisztrációval ne próbálkozz.
5. Amennyiben nem értesz egyet a Moderátor döntésével, azt elsősorban vele vitasd meg privát üzenetben. Amennyiben indokoltnak érzed, vonj be más Moderátort is.

4. Szerzői Jog

1. A főlapra írt cikked, beszámolód, videód további sorsáról Te, mint szerző rendelkezel.
2. A Fórumba, vagy a főoldalra írt hozzászólásoddal kapcsolatban – annak elküldésével egyidejűleg – lemondasz javunkra valamennyi szerzői jogodról, ezekkel való bármilyen rendelkezésed csak az előzetes hozzájárulásunkkal lehetséges.
3. Más szerző cikkének, beszámolójának, videójának közzétételekor kérd ki a szerző engedélyét.
4. Minden esetben tájékoztass bennünket, ha már nálunk közzétett művet máshol is közzé akarsz tenni. Jelöld meg továbbá, hogy a mű a http://www.bushcraft.co.hu/ oldalon megjelent.
5. Akár regisztrált tag vagy, akár látogató, ha az általunk közölt cikkekkel, beszámolókkal, videókkal kapcsolatban nem tartod be a szabályainkat, vagy a nem szabályozott kérdésben irányadó magyar szerzői jog általános rendelkezéseit, akkor tagjaink jogainak védelme érdekében fellépünk ellened.

5. Záró rendelkezések

1. Regisztrációs kérelmeddel felhatalmazol minket az elküldött személyes adataid kezelésére. Az általad megadott adatokat, IP-címedet a Fórum adatbázisa tárolja. Az általad megadott felhasználói neved, e-mail címed a profilod része lesz, így felkerül a taglistába, ami csak regisztrált tagok számára elérhető.
2. Regisztrációd után ránk bízott adataidat bizalmasan kezeljük, az adatokat beleegyezésed nélkül – a jogszabályban meghatározott esetektől eltekintve– harmadik félnek nem adjuk át. Amennyiben nem akarsz továbbiakban tagja lenni a fórumnak, azt jelezd az Adminisztrátornak, aki véglegesen töröl a rendszerből.
3. Nem vállalunk felelősséget sem a közölt hozzászólásaid tartalmáért, illetve hitelességéért, sem a hozzászólásoddal megvalósított bármely jogellenes cselekményért.
4. Felhasználó neved és jelszavad gondosan őrizd meg. Ezek elvesztéséből, elfelejtéséből vagy más személy általi felhasználásából, továbbá a Fórumot ért jogtalan támadásból származó károkért nem vállalunk felelősséget.
5. Amennyiben tudomásodra jut, hogy adataidat más személy illetéktelenül használja, vagy gyűjti, azonnal lépj kapcsolatba velünk.
6. A felhasználási feltételeket bármikor megváltoztathatjuk, a változtatásáról a Fórumon tájékoztatunk. Amennyiben a Fórumot tovább használod, úgy tekintjük, hogy a megváltozott feltételeket elfogadtad.
7. A Fórumszolgáltatást saját döntésünk alapján részben vagy egészben korlátozhatjuk, felfüggeszthetjük, vagy megszüntethetjük.


A Fórumszabályzat a főlapra írt cikkekre, beszámolókra, videókra és a videókhoz írt kommentekre is értelemszerűen vonatkozik.
A regisztrációval elfogadod a Fórumszabályzatot, egyben nyilatkozol, hogy mindig betartod azt. Ha nem fogadod el a fenti szabályzatot, kérjük, ne regisztrálj, vagy kérd meglévő regisztrációd törlését.

 

 

 

 

Adatkezelési tájékoztató

Internetes weboldalon történő regisztrációra vonatkozóan

 

A Bozótmíves Kft., mint a http://bushcraft.co.hu/index.php domain név alatt elérhető weboldal és fórum (a továbbiakban: „weboldal”) üzembentartója (a továbbiakban: „adatkezelő”) ezúton teszi közzé a weboldal és a weboldalhoz kapcsolódó szolgáltatások keretében végzett adatkezelésre vonatkozó tájékoztatását. Az adatkezelés érintettjei a weboldalra látogató, valamint a fórumra regisztráló természetes személyek (a továbbiakban együttesen: “érintettek”).
Érintettek jelen adatkezelési tájékoztatót adatkezelő weboldalán korlátozás nélkül elérhetik.

I. A felhasználó által kifejezetten megadott adatok kezelése

1. A személyes adatok kezelésének jogalapja, feltételei
1.1. Az adatkezelés jogalapjaként az érintett természetes személy hozzájárulását adta személyes adatainak egy konkrét célból történő kezeléséhez (Regisztráció). A weboldalon az adminisztrátorok az érintett e-mailes megkeresését követően regisztrálnak egy felhasználói fiókot. A regisztráció során az érintettek megismerik jelen Adatkezelési tájékoztatót. Az érintettek kizárólag saját személyes adataikat adhatják meg a weboldalon. Amennyiben nem saját személyes adataikat adják meg, az adatközlő kötelessége az érintett hozzájárulásának beszerzése. Az érintett által megadott adatokért, azok helyességéért, teljességéért és valódiságáért az érintett felel. A weboldalon történő adatmegadásra kizárólag a 16. életévüket betöltött természetes személyeknek van jogosultságuk.

2. A kezelt adatok köre
2.1. A weboldal fórum részének használatához szükséges Regisztráció során az érintettnek lehetősége van megadni személyes adatait annak érdekében, hogy a weboldal fórumához hozzáférést nyerjen, ott tájékoztatást kapjon, észrevételeket tegyen a fórumon felmerülő témákkal kapcsolatban (a továbbiakban: Regisztráció). A Regisztráció során a következő személyes adatok megadása szükséges:
    a) név;
    b) felhasználói név, azaz nicknév (a fórumra való belépéshez és azonosításhoz);
    c) e-mail cím;
2.2. Sem az érintett által megadott nicknévnek, sem az e-mail címnek nem kell a természetes személyre utaló adatot tartalmaznia.

3. Az adatkezelés célja és időtartama
3.1. Adatkezelő a weboldalról elérhető szolgáltatások nyújtásához kapcsolódóan a következő célokra és időtartamig használja fel az adatokat:
    a) Regisztráció során az adatkezelés célja a weboldalon fórumához való hozzáférés elnyerése, a regisztrációt követően ennek keretében véleménycsere, kapcsolatfelvétel és kapcsolattartás aa fórumon regisztrált többi érintettel (a fórum felhasználóival).
    b) Adatkezelő a személyes adatokat az adatkezelés céljának fennállása alatt, így Regisztráció esetében a regisztráció törléséig kezeli, illetve amíg érintett nem vonja vissza személyes adatai kezeléséhez adott hozzájárulását. A személyes adatok az adatkezelés céljának megszűnésével egyidejűleg, a jelen pontban megjelölt határidő elteltével, illetve az érintett kérésére haladéktalanul törlésre kerülnek.

4. Az adatok megismerésére jogosult személyek köre, illetve az esetleges adattovábbítás feltételei
4.1. A Regisztráció során megadott adatok megismerésére kizárólag adatkezelő és adatkezelő által megbízott, 5.1. pont szerinti adatfeldolgozó(k) jogosultak.
4.2. Adattovábbításra kizárólag hatósági megkeresés és törvényi kötelezettség teljesítése esetén van lehetőség.

5. Adatfeldolgozók igénybevétele
5.1. Adatkezelő a weboldal üzemeltetéséhez adatfeldolgozót, a magyarországi illetőségű Magyar Bozótmíves Egyesületet (székhely: 2145 Kerepes, Ady Endre u. 91.; Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.) veszi igénybe.
5.2. Adatkezelő fenntartja a jogot, hogy a jövőben adatfeldolgozót vonjon be az adatkezelésbe, amelyről a jelen Adatkezelési tájékoztató módosításával tájékoztatja a felhasználókat.

 

II. A weboldal használatával összefüggésben egyébként gyűjtött információk – cookie-k és látogatási adatok

Amennyiben az érintett a weboldalon az I. részben írtak szerint kifejezetten nem ad meg saját magára vonatkozó adatot, információt, úgy adatkezelő semmilyen, az érintettre vonatkozó személyes adatot nem gyűjt vagy kezel olyan módon, amely alapján az érintett személy szerint beazonosítható lenne.

A weboldalra látogatással és az „Elfogadom” gomb megnyomásával valamennyi érintett hozzájárul ahhoz, hogy az adatkezelő a Tájékoztató jelen II. részében írt adatokat, információkat rögzítsen, valamint a rögzítéshez szükséges cookie-kat elhelyezzen.

Ilyen adatok az érintett bejelentkező számítógépének azon adatai, amelyek a weboldal használata során generálódnak és amelyeket adatkezelő rendszere a technikai folyamatok automatikus eredményeként rögzít. Az automatikusan rögzítésre kerülő adatokat a rendszer – az érintett külön nyilatkozata vagy cselekménye nélkül – a weboldalra látogatáskor, illetve kilépéskor automatikusan naplózza.

Ezen adatok egyéb személyes felhasználói adatokkal nem kerülnek összekapcsolásra, azaz az érintett ezen adatok alapján nem beazonosítható. Az ilyen adatokhoz kizárólag az adatkezelő fér hozzá. Ezen adatok különböző technológiák, így cookie-k, web beacon-ok és naplófájlok alkalmazásával gyűjthetők.

Az ilyen adatok a következő információkat tartalmazzák:
    a) Cookie-k (sütik): a cookie-k rövid szöveg file-ok, amelyeket a weboldal küld a felhasználó számítógépének merevlemezére, és a használóra vonatkozó információkat tartalmaznak.
    b) Naplófájlok: az internetböngésző automatikusan továbbít bizonyos más adatokat is a weboldal felé, mint például a Felhasználó számítógépének IP címe (pl. 110.256.55.01), a Felhasználó által használt operációs rendszer, illetve böngészőprogram típusa, a domain név, ahonnan a felhasználó a weboldalra látogatott, valamint a felhasználó által, a weboldalon belül meglátogatott aloldalak, a weboldalon megnézett tartalmak.

Az adatkezelő – hasonlóan más internetes szolgáltatókhoz – kielemzi ezeket az adatokat, hogy meg tudja állapítani, melyek a weboldal azon területei, amelyek népszerűbbek a többinél. Továbbá más nagyobb szolgáltatóhoz hasonlóan, ezeket az adatokat az adatkezelő arra is használja, hogy a weboldal-élményt a felhasználó igényei szerint is alakítsa.

A cookie-kra vonatkozó felhasználási feltételek:
A fent említett technológiákkal gyűjtött adatok nem használhatók fel az érintett azonosítására, és az adatkezelő nem is kapcsolja össze ezen adatokat semmilyen egyéb, esetlegesen azonosításra alkalmas adattal.
Az ilyen adatok felhasználásának elsődleges célja, hogy az adatkezelő a weboldalt megfelelően működtetni tudja, amelyhez szükséges különösen a weboldalra látogatási adatok nyomon követése, és a weboldal használattal kapcsolatos esetleges visszaélések kiszűrése. A jelen tájékoztatóban meghatározott adatokat egyebekben az adatkezelő személyes preferenciái (pl. legsűrűbben nézett tartalmak a weboldalon), illetve jelszava megjegyzése céljából is felhasználhatja.

Adatkezelő a fentieken kívül felhasználhatja ezen információkat arra, hogy a weboldal funkcióit javítsa, fejlessze, továbbá, hogy átfogó forgalmi adatokat szerezzen a weboldal teljes használatról.

Lehetőség a cookie-k kikapcsolására:
Amennyiben érintett nem szeretné, hogy adatkezelő a fentiekben írt információkat gyűjtsön a weboldal használatával összefüggésben, az internetböngésző beállításaiban részben vagy egészben kikapcsolhatja a cookie-k használatát, vagy egyébként módosíthatja a cookie üzenetek beállításait.

 

III. Érintett jogainak érvényesítése

5.3. A Regisztrációval és az Adatkezeléssel kapcsolatos tájékoztatás, az adatkezelő mindenkori adminisztrátorától kérhető.
Adminisztrátor: Gyuricza László, Csontos Norbert
Adatvédelmi tisztviselő: Csontos Norbert
Postacím: 2145 Kerepes, Ady Endre u. 91
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
5.4. Az adatkezelő tevékenységére panasz tehető, adatvédelmi hatósági eljárás indítható az Európai Parlament és Tanács (EU) 2016/679 51. cikke alapján a kijelölt felügyeleti hatóságnál.
Név: Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH)
Székhely: 1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/c
Postacím: 1534 Budapest, Pf.: 834
Telefon: +36 (1) 391-1400
Telefax: +36 (1) 391-1410
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
5.5. Az érintett a jogainak megsértése esetén az adatkezelő ellen bírósághoz fordulhat. A per elbírálása a Kecskeméti Törvényszék hatáskörébe tartozik. A per - az érintett választása szerint - az érintett lakóhelye vagy tartózkodási helye szerinti törvényszék előtt is megindítható (a törvényszékek elérhetőségei és felsorolása a következő linken érhető el: http://birosag.hu/torvenyszekek).
5.6. Az érintett kérelmezheti az adatkezelőtől a rá vonatkozó személyes adatokhoz való hozzáférést, azok helyesbítését, törlését vagy kezelésének korlátozását.
Jelen adatkezelési tájékoztatóban nem szabályozott kérdésekben elsősorban a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK rendelet hatályon kívül helyezéséről (általános adatvédelmi rendelet) szóló Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 rendelete és az információs önrendelkezési jogról és információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény az irányadó.

 

Utolsó módosítás: 2018. május 24.

Baráti üdvözlettel,

Magyar Bushcraft Közösség – Bushcraft.Co.Hu – Magyar Bozótmíves Egyesület